Zien: Premier Schoof rent halve marathon Amsterdam onder schuilnaam: "Hey Dickie, hey Schoofie”

Sport
maandag, 21 oktober 2024 om 9:52
schoof marathon still4
Ook premier Dick Schoof stond zondag aan de start van de halve marathon tijdens de Amsterdam Marathon, maar hij stond niet onder zijn eigen naam op de startlijst. De 18e keus voor het presidentschap werd bij de eindstreep geïnterviewd door verslaggever Jaïr Ferwerda, waarna de beelden bij RTL-talkshow 'Renze op Zondag' te zien waren.
Peter Janssen, 40.000
Dick Schoof AKA Peter Janssen worstelde zich door de ruim 21 kilometer heen, en drukte zijn borst na precies 1 uur en 53 minuten over de finishplaat. Geen slechte prestatie, laten we eerlijk zijn. De premier, die bekendstaat als een fanatiek marathonloper, besloot incognito mee te doen onder de naam Peter Jansen met startnummer 40.000. "Zodat ik niet te tracken ben," grapte hij.
Toch stond zijn eigen voornaam gewoon op het startnummer. "Het was wel even werken," zei Schoof na afloop, maar hij had zich onderweg lekker laten meeslepen door het enthousiaste publiek. De aanmoedigingen vlogen hem om de oren: "Hey Dickie, hey Schoofie, hey, onze minister-president", riepen enthousiaste toeschouwers hem volgens eigen zeggen toe.
Klaar voor een nieuwe week
Na deze sportieve inspanning voelt de premier zich weer helemaal opgeladen voor de politieke week die voor de deur staat. Maandagavond staat er een belangrijk overleg op het programma met PVV-leider Geert Wilders en tijdelijk NSC-leider Nicolien van Vroonhoven over de asielnoodwet. Schoof is vol vertrouwen: "Net zo goed als ik die halve marathon heb gelopen, zo haalt het kabinet ook de eindstreep."
Zondag was politiek even uit het hoofd van Schoof verdwenen. "Je denkt aan helemaal niks joh", vertrouwde hij Ferwerda toe. Bekijk het gesprek met premier Schoof aan de finish op de RTL-site.