Sport
door anp
vrijdag, 02 augustus 2024 om 19:31
anp020824189 1
PARIJS (ANP) - Demi Schuurs en Wesley Koolhof hebben op de Olympische Spelen naast een medaille gegrepen in het gemengd dubbelspel. Het Nederlandse duo verloor in de strijd om de derde plek in twee sets van Gabriela Dabrowski en Félix Auger-Aliassime uit Canada. Het werd 6-3 7-6 (2).
In de tweede set kwam het Nederlandse koppel nog terug van een 3-0-achterstand. Schuurs en Koolhof stonden twee breaks achter, maar wisten zich toch in de wedstrijd te knokken. In de tiebreak liep Canada uit naar 3-0 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Na een uur en 34 minuten benutte Canada het eerste wedstrijdpunt omdat een volley van Dabrowski Schuurs te machtig was.
In de eerste set wist het Nederlandse koppel geen break te forceren en in de tweede set liepen Dabrowski en Auger-Aliassime snel uit. Koolhof en Schuurs wisten één break achterstand ongedaan te maken en kregen zowaar weer enig geloof. Dat resulteerde in het goedmaken van de tweede break achterstand. Verder lieten Dabrowski en Auger-Aliassime het niet komen.
Tweede stadion
De troostfinale werd gespeeld op het Court Suzanne Lenglen, het tweede stadion op Roland Garros, dat voor de helft gevuld was.
Auger-Aliassime leed eerder op de dag nog een kansloze nederlaag in het enkelspel. Hij pakte slechts twee games (6-1 6-1) tegen de Spanjaard Carlos Alcaraz. Die afstraffing werkte echter niet door in het gemengd dubbelspel bij de nummer 19 van de wereld in het enkelspel.
Oremans en Boogert
Schuurs (31) en Koolhof (35) hadden de eerste Nederlandse tennissers sinds 2000 kunnen worden met een olympische medaille. 24 jaar geleden pakten Miriam Oremans en Kristie Boogert zilver in het vrouwendubbelspel op de Spelen van Sydney.
Schuurs en Koolhof, die bezig is aan de laatste maanden van zijn tennisloopbaan, reizen binnen enkele dagen alweer af naar Canada voor het Amerikaanse hardcourtseizoen.