Training triatleten in Seine opnieuw geschrapt om waterkwaliteit

Sport
door anp
zondag, 04 augustus 2024 om 8:38
anp040824038 1
PARIJS (ANP) - De organisatoren van de Olympische Spelen in Parijs hebben net als een dag eerder de zwemtraining voor de triatleten van de gemengde landenwedstrijd geschrapt vanwege de verslechterde waterkwaliteit van de Seine. Door hevige regenval op 31 juli en 1 augustus voldoet het water in de rivier niet aan de kwaliteitsnormen.
De beslissing was zaterdagavond laat genomen nadat testen lieten zien dat de waterkwaliteit niet goed genoeg is. De gemengde estafette met de Nederlanders Mitch Kolkman, Richard Murray, Maya Kingma en Rachel Klamer staat gepland voor maandag.
Eerder deze week stelden de organisatoren de individuele triatlonwedstrijden voor mannen al uit tot woensdag om de slechte kwaliteit van het water in de beroemde rivier. Volgende week moeten ook de openwaterzwemmers de Seine in tijdens de Spelen.
"We verwachten een verbetering van de waterkwaliteit in de komende uren, maar niet tot een niveau waardoor de geplande zwemverkenning kan plaatsvinden morgen", aldus de organisatie in een verklaring. "Daarom hebben we de training geschrapt om communicatie op het laatste moment te voorkomen."