Van der Poel 'ontspannen' van start in WK-race na minuut stilte

Sport
door anp
zondag, 29 september 2024 om 9:14
anp290924057 1
WINTERTHUR (ANP) - Titelverdediger Mathieu van der Poel gaat naar eigen zeggen "ontspannen" de wegrace in bij het WK wielrennen in Zürich. "Als ik de benen heb en het heeft nut, dan zal ik zeker ergens aanvallen", zei de Nederlandse kopman vlak voor de start in Winterthur bij de NOS. Van der Poel won vorig jaar de regenboogtrui op het WK in Glasgow. "Ik heb een jaar lang genoten van deze trui en dat is misschien wel in mijn voordeel. Ik kan ontspannen de koers in en een beetje gokken."
Vlak voor de start was er een minuut stilte als eerbetoon aan het overlijden van de pas 18-jarige Muriel Furrer. De Zwitserse kwam donderdag ten val in de wedstrijd van de junioren en bezweek later aan haar verwondingen. De Zwitserse renners stonden vooraan.
Van der Poel rekent op een zware wedstrijd. "Het is een lastig parcours. Ik denk dat de landen die sterk zijn in de breedte en niet een echte favoriet hebben, de wedstrijd vroeg zullen openen. Als het gaat regenen, zoals bij de andere categorieën, dan wordt het heel anders koersen en komen echt de sterksten boven."