Winnende Femke Bol gaat vanavond slot seizoen vieren: "Ik dacht aan een cola"

Sport
zondag, 15 september 2024 om 7:02
bijgewerkt om zondag, 15 september 2024 om 7:25
anp 508466625
Femke Bol heeft gisteravond de Memorial Van Damme in Belgie en daarmee haar seizoen  afgesloten met winst op de 400 meter horden. 
 “Vorige week werd ik ziek en vreesde ik voor het einde van mijn seizoen, maar ik wilde echt graag in Brussel lopen”, zei ze na afloop.“Het gebeurt niet vaak dat je de finale van de Diamond League thuis kan lopen. Want ja, dit voelt wel degelijk als thuis voor mij. België is sowieso mijn tweede thuis, maar er waren ook zo veel Nederlandse fans aanwezig dat het als een thuiswedstrijd aanvoelde.” De Diamond-League trofee nam ze trots mee naar huis. “We zijn aan het verhuizen, dus die trofee krijgt een heel mooi plekje”, aldus Bol, die samen met haar vriend Ben Broeders een huis kocht in de buurt van Arnhem.
De motivatie moest Bol zaterdag niet ver zoeken, maar nu is het toch even op. “Ik had er nog heel veel zin in vandaag, maar ik heb ook heel veel zin in vakantie. Vanavond ga ik nog wat vriendinnen zien en mijn ouders, en morgen kan ik misschien iets drinken met Ben. Ik dacht aan een cola, want dat is voor mij al bijzonder na een heel seizoen enkel water. Als je mij alcohol geeft, lig ik na één drankje in de goot.”