Er is een zeer eenvoudige en effectieve manier om meer plezier uit het eten te halen zonder er extra ingrediënten aan toe te voegen. Het enige dat je moet doen is ademen. Of het nu om de slappe frietjes gaat van de McDonald’s of om een stukje van ’s werelds lekkerste biefstuk, van het Japanse Wagyu rundvlees, met romige spinazie en gegrilde oesterzwammen (loopt het water je al in de mond?) . Met een rustige en regelmatige ademhaling kan je de natuurlijke aroma’s van het voedsel beter op nemen en dit zorgt voor een rijkere en betere smaakbeleving. Een studie die uitgevoerd werd door ingenieurs en radiologen concludeert dat de vorm van onze luchtwegen bij een rustige ademhaling er voor zorgt dat de aroma’s worden weggeleid van de longen en in de neusholte terecht komen. Zodra we dan over een bord hangen en de aroma’s inademen via onze neus komen deze achter in de mond terecht, waar de natuurlijke stroming van de lucht ervoor zorgt dat ze blijven hangen en niet in de longen terecht komen. Bij het uitademen verplaatsen de aroma’s zich weer naar de neusholte, waar ze blijven en worden opgenomen door de reukcellen. De snelheid van onze ademhaling is van invloed op dit proces: hoe langzamer je ademt, hoe beter de aroma’s kunnen worden opgenomen en hoe beter het eten dus zal smaken. Door simpelweg langzamer te ademen, kun je dus meer genieten van een maaltijd.
Bron(nen): Metro UK