Ali B gaat klappen krijgen in de Bajes

Beroemd
vrijdag, 19 juli 2024 om 6:17
anp 501043758
Ali B, de bekendste verkrachter van het land, moet maar de gevangenis. Nog niet meteen, want hij mag in vrijheid zijn hoger beroep afwachten, maar als hij daarna weer tot gevangenisstraf is veroordeeld, is hij aan de beurt.
En dat wordt niet fijn. Bajesklanten hebben het niet zo op praatjesmakers en ze hebben het zeker niet op viezeriken. Henk Bres, e knuf boef van rechts Nederland, heeft uiteraard veel vast gezetten. Bres, die alles bij elkaar zelf ongeveer twee jaar in de bak zat en dus als ervaringsdeskundige wordt opgevoerd, schetst in Story bepaald geen rooskleurig beeld voor Ali B, mocht hij ook in hoger beroep veroordeeld worden en daadwerkelijk de gevangenis in moeten. ‘Als er bij ons nieuwe zedendelinquenten binnenkwamen en we vroegen waarvoor ze moesten zitten, zeiden de bewaarders heel tactisch dat het verkeersovertreders waren. Maar dan wisten we al genoeg. Die kregen er dus van langs. En niet zo’n beetje. Ik denk dat het afzien voor Ali wordt. Het zit er dik in dat hij klappen krijgt in de bajes.’
Volgens Privé zou Breghje Kommers, Ali’s ex, op zakelijk vlak ze er nog wel alles aan doen om het merk Ali B door deze storm te loodsen.
Verkrachters, vooral degenen die schuldig zijn bevonden aan misdaden tegen vrouwen en kinderen, worden vaak beschouwd als de laagste van de laagste in de gevangenen-hiërarchie. Dit leidt tot verschillende vormen van mishandeling en sociale uitsluiting door andere gevangenen:
  • Sociale Uitsluiting: Verkrachters worden vaak uitgesloten van gemeenschappelijke ruimtes zoals de tv-kamer en eetzaal. Ze worden gedwongen om samen met andere zedendelinquenten te eten en te verblijven, wat hun sociale isolatie versterkt.
  • Fysiek Geweld: Hoewel niet alle verkrachters fysiek worden aangevallen, zijn er veel gevallen waarin ze worden mishandeld of zelfs gedood door andere gevangenen. Dit gebeurt vooral als hun misdaden bekend worden binnen de gevangenis.
  • Bescherming en Isolatie: Om hun veiligheid te waarborgen, worden verkrachters vaak in beschermende hechtenis geplaatst of overgeplaatst naar speciale faciliteiten waar ze minder kans hebben om aangevallen te worden.