Ho.Re.Ca Vlaanderen promoot de Hoppas, de Belgian Beer Bites, die je zo lekker wegspoelt met een Belgisch speciaalbier. De hapjes worden de komende feestdagen overal in Vlaanderen geserveerd.
De brasserie- en restaurantuitbaters bereiden de hoppas met bieren en seizoensgroenten, vlees- en visproducten, bij voorkeur uit eigen regio. Hoppas horen thuis op een plat klein bordje, in glaasjes en in mise-en-bouchelepels, die boven een glas
bier worden gepresenteerd. Het speciaalbier vormt in combinatie met het hapje een kleurrijk geheel.
Sushi zijn uit, maar wat dacht je van Japanse scampi’s met schuim van tripelbier of een Wasabikus met Duvel? Bitterballen kun je vervangen door varkenswangetjes in bladerdeeg met moutig donker bier of een Bolleke met een aardappelkoekje en Vlaamse ingelegde haring (foto).
Bij
Vlaanderen Lekker Land vind je recepten en adressen waar je de hapjes kan proeven.