De meeste mensen denken een verstandige keus te maken als ze een salade bestellen tijdens de lunch. Dat valt helaas nogal tegen, schrijft . Een salade bevat nauwelijks nuttige voedingsstoffen, het is slecht voor het milieu en er zitten meer calorieën in dan je denkt. Sla en andere ingrediënten van een salade zoals radijs en komkommer, bevatten veel meer water dan andere
groenten. IJsbergsla bestaat bijvoorbeeld voor 96 procent uit water en heeft daardoor nauwelijks voedingsstoffen. Daarbij komt dat je van andere groenten veel meer eet. Je moet sla maar eens koken, dan blijft er niets van over. Om een salade op smaak te brengen, worden er allerlei ongezonde calorierijke ingrediënten aan toegevoegd, denk aan kaas, dressing of vlees. Zo bevat een gemiddelde salade uiteindelijk net zoveel calorieën en net zo weinig gezonde voedingsstoffen als een broodje kaas. Ten eerste staat sla bovenaan de lijst van voedsel dat het meest wordt verspild. Het is bovendien de belangrijkste oorzaak van voedselvergiftiging. Ten derde neemt het veel ruimte in op de akkers en zijn fossiele brandstoffen nodig om al die sla te vervoeren.