Wie tegenwoordig een eitje eet, kiest er steeds vaker voor om alleen het eiwit te eten. Een eierdooier zit immers boordevol ongezonde voedingstoffen. Maar is dat wel zo? zocht het uit en trok een conclusie op basis van verschillende onderzoeken. En eierdooiers zijn eigenlijk helemaal zo slecht niet. Eierdooiers bevatten een hoop goede eigenschappen en beschikken zelfs over meer belangrijke voedingstoffen dan eiwit. Zo zit het eigeel vol ijzer, foliumzuur, vitamines en beschikt het over twee voedingstoffen, luteïne en zeaxanthine, die goed zijn voor het gezichtsvermogen en de gezondheid van de hersenen. Maar eierdooiers zijn ook een bron van cholesterol en worden daarom vermeden door foodies die heel gezondheidsbewust proberen te eten. Diverse onderzoeken hebben immers aangetoond dat teveel cholesterol hartproblemen kan veroorzaken. Maar uit een recent blijkt dat cholesterol uit voeding jarenlang onterecht is zwart gemaakt door de gezondheidsgemeenschap. Er is geen direct verband tussen het cholesterolgehalte in voeding en het cholesterolgehalte in ons bloed. Uiteraard betekent dit niet dat je elke dag met 5
eieren hoort te beginnen, met elke vorm van voeding is het onverantwoord om het in een dusdanige hoeveelheid te eten. Het advies van de experts is maximaal één ei per dag.