Het recept is Jim Delligatti, de franchisehouder die in 1967 de Big Mac bedacht. De dubbele hamburger en zijn saus zijn dus 50 jaar oud. Een blogger maakte een eenvoudige versie van het recept. - een halve kop mayonaise - 4 eetlepels zoete picklessaus - 1 theelepel azijn - 2 eetlepels vinaigrette - 1 eetlepel fijngehakte witte ui - 1 theelepel suiker - 1/8 theelepel zout Fijnsnijden en mengen Bedek de kom en zet de saus een nachtje in de koelkast.
Het geheime recept van de Big Mac-saus is uitgelekt. De lijst van 33 ingrediënten is op Pinterest gedeeld. De lijst is lang en lijkt ingewikkeld, maar er is ook een simpele versie voor thuis. Sojaboonolie, picklessaus , glucose-fructosestroop, suiker, azijn, maïsstroop, zout, calciumchloride, xanthaangom, kaliumsorbaat (conserveringsmiddel), kruidenextracten, polysorbaat 80), gedistilleerde azijn, water, eigeel, fructosestroop, uienpoeder, mosterdzaad, zout, kruiden, propyleenglycol alginaat, natriumbenzoaat (conserveringsmiddel), mosterdzemelen, suiker, lookpoeder, groenteproteïne (gehydrolyseerde maïs, soja en tarwe), karamelkleur, paprika-extracten, soja lecithine, kurkuma (voor de kleur), calciumdinatrium EDTA (om de smaak te beschermen).