Het vak op de zuivelafdeling waar yoghurt staat wordt almaar voller en groter. De commercie heeft door dat we gezonder willen eten en yoghurt is buitengewoon gezond: veel honger-stillende proteïne, weinig vet en dan als toegift ook nog probiotica. Er zijn weinig andere levensmiddelen die daaraan kunnen tippen. Maar wat te kopen? Turks? Soja? Kokos? Amandel?
Time zocht het uit. En het antwoord is overzichtelijk. Allereerst: houd het bij yoghurt van de . Al die andere hebben niet het voordeel dat ze veel honger-onderdrukkende proteïne bevatten. De fabrikanten van yoghurt van andere grondstoffen proberen mee te liften op het succes van yoghurt, maar je moet het niet kopen en eten. Volgens de voedingsdeskundigen die Time raadpleegde staan er twee soorten yoghurt fier bovenaan: Griekse en yoghurt uit IJsland, hier bekend als skyr. Skyr is technisch niet helemaal yoghurt omdat er tijdens de bereiding een beetje stremsel wordt toegevoegd. Het is dus een kruising tussen yoghurt en kwark. En het is heel gezond. Net als Griekse yoghurt bevat het per eenheid heel veel proteïne en weinig vet. Bij beide is de wei zoveel mogelijk verwijderd. Dat is het enigszins troebele vocht dat soms bovenop yoghurt drijft. Griekse en IJslandse yoghurt delen volgens Time de eerste plaats