Eten koken bij -70 graden, dat kan eigenlijk niet. Toch probeert gletsjerspecialist en astrobioloog Cyprien Verseux het. Hij werkt op Concordia, het meest afgelegen onderzoeksstation ter wereld op het meest desolate continent, Antarctica. De Franse wetenschapper werkt er sinds januari en deelt regelmatig een inkijkje in zijn leven. Leuke beelden zijn die van zijn kookkunsten: een eitje, een bordje spaghetti, het ziet er allemaal bizar uit bij -70. Bron: Foto: Cyprien Verseux
Les températures sont remontées au-dessus des -70°C, mais il fait encore un peu frais pour manger dehors...
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 1 oktober 2018
Crédits : Carmen Possnig et Cyprien Verseux, © @ESA / #PNRA / #IPEV #ConcordiaStation #Antarctique #DC14 @ItaliAntartide pic.twitter.com/Qe57XzDTV5
Tentative (ratée) d'œufs brouillés à #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 3 oktober 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide) / #IPEV / @esa#Antarctique #DC14 pic.twitter.com/eJbBhKEz40
Nutellart, ou : même le goûter n'est pas évident à prendre sur le toit de #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 4 oktober 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux. © #PNRA (@ItaliAntartide)/#IPEV/@esa#Antarctique #DC14 @NutellaFR pic.twitter.com/QB5xt1Avo5
Raclette à #ConcordiaStation.
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 7 oktober 2018
Crédits : @CPossnig et @CyprienVerseux.
© #PNRA - @ItaliAntartide / #IPEV / @esa@ItaliAntartide#DC14 #Antarctique pic.twitter.com/WdC4nj0dDg
Jet d'eau bouillante dans un air en-dessous des -70°C. Psssssschhhht !
— Cyprien Verseux (@CyprienVerseux) 5 september 2018
Photo par Carmen Possnig, © #IPEV / #PNRA - @ItaliAntartide / @esa #ConcordiaStation #DC14 pic.twitter.com/5Wb23zwpzd