Er zit nogal wat verschil in de
volksaard als we kijken naar de eet- en drinkgewoonten. Zo staat het
eten in de Benelux en Scandinavië vaak om 18:00 uur al op tafel,
terwijl het in mediterrane landen wel tot 21:00 uur kan duren voordat
de eerste gang wordt opgediend. Hoe zit het eigenlijk met de tijd die
we spenderen aan de eettafel?
De Organisatie voor Economische
Samenwerking en Ontwikkeling (OESD), waar ook Nederland toebehoort,
heeft de eetgewoontes van al hun 38 leden in kaart gebracht door
vrouwen van 15 tot 65 jaar te enquêteren. Hieruit blijkt dat de
Nederlander zich relatief snel door de maaltijd heen slaat. Gemiddeld
na 1 uur en 10 minuten is al het eten en drinken achter de knopen.
Alleen in Zuid-Afrika (1 uur en 8 minuten), Canada (1 uur en 4
minuten) en de VS (1 uur en 1 minuut) gaan de calorieën nog rapper
naar binnen.
Niet geheel verrassend staan de Fransen
(2 uur en 11 minuten) bovenaan in dit lijstje, op de voet gevolgd
door Italië (2 uur en 5 minuten), Griekenland (2 uur en 4 minuten)
en Spanje (2 uur en 2 minuten). De vijfde plek van Denemarken (2 uur
en 0 minuten) is wél onverwacht.
Kijk hieronder naar het volledige
lijstje, uitgelicht door World of Statistics op X: