Koken is leuk, maar niet altijd makkelijk. Want hoe weet je nu of die avocado rijp is en hoe zorg je dat het
ijs niet keihard is? Gelukkig kunnen onderstaande food hacks je daar bij helpen. Wil je precies weten hoe het zit, kijk dan ook even de video. Als je het eigeel wilt scheiden van de rest van het ei, pak dan een lege plastic fles zonder dop. Breek het ei en leg het op een bord. Zet vervolgens de fles op de dooier en knijp een klein beetje. Je zult zien hoe het eigeel in de fles plopt, terwijl het eiwit achterblijft. Wil je aardbeien ontdoen van hun kroontje, dan heb je een rietje nodig. Daarmee prik je aan de onderkant dwars door de aardbei heen. Zo haal je ook meteen het minder sappige binnenste van de aardbei weg. Het lijkt lastig om te zien of een avocado rijp is, maar dat is het niet. Trek het steeltje eraf en kijk welke kleur er onder tevoorschijn komt. Is het geel/groen dan is de avocado perfect om te eten, is het bruin dan is hij bedorven. Ga je een krop sla klaar maken, tik dan met de onderkant een keer hard op het aanrecht. Je trekt dan in een handomdraai het hart en de buitenste bladeren er uit. Een ui snijden zonder te huilen is heel simpel: snijd hem terwijl hij in een bak water ligt. Ben je bang dat je pan water overkookt, leg er dan een houten lepel op, dan kan dat niet meer gebeuren. Onverwacht bezoek en de wijn niet koud? Leg de fles dan snel in een bak water met ijs en zout. Binnen tien minuten is je wijntje ijskoud. Vaak is ijs dat je uit de vriezer haalt keihard. Om dat te voorkomen moet je het bewaren in een diepvrieszakje. Je zult zien dat je lepel dan direct moeiteloos door het ijs glijdt.