Het maakt niet uit wat voor vlees je op de kaart zet, zolang het maar 'pulled' is, schijnen foodtrucks en broodjeszaken tegenwoordig te denken. Maar het van origine Amerikaanse gerecht is in Nederland niets anders dan gewoon ouderwets draadjesvlees. Dat ontdekte de Keuringsdienst van Waarde. Echte 'Pulled Pork' is iets anders. In Nederland bootsen slagers 'Pulled Pork' na door varkensvlees in een soort tumbler te marineren onder hoge druk. Daarna gaat het tien uur lang vacuüm verpakt in warm water de oven in. Ook wordt een goedkoper stuk van het varken gebruikt. In North Carolina waar het recept vandaan komt, mag dit geen 'Pulled Pork' heten. Het gerecht hoort niet bereid te worden in de oven of te worden gekookt. Het moet zestien uur lang gerookt worden op een barbecue, waarna het uit elkaar getrokken kan worden. Ook hebben ze in de VS nog nooit gehoord van Pulled Chicken of Beef, laat staan van Pulled Salmon of Carrots. “Misschien hebben jullie een andere cultuur. Jullie zitten aan de andere kant van de wereld, onze eetculturen zijn vast heel anders,” reageert een restauranthouder uit North Carolina aardig.
Bron(nen): Business Insider