Alcaraz hoopt dat duel met Oranje niet Nadals 'last dance' wordt

Sport
door anp
woensdag, 25 september 2024 om 8:11
anp250924088 1
BEIJING (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz hoopt dat het duel met Oranje in de kwartfinales van de Davis Cup niet het laatste kunstje van Rafael Nadal wordt. Eerder deze week werd bekend dat Nadal van plan is mee te doen aan de knock-outfase van de Davis Cup Finals, in november in Málaga.
"Ik wil er niet aan denken dat dat weleens zijn 'last dance' kan worden in Málaga. Natuurlijk is het geweldig om hem in ons team te hebben", zei Alcaraz op een persconferentie voorafgaand aan het ATP-toernooi van Beijing.
"Hij brengt veel ervaring met zich mee. Voor mij wordt dit mijn eerste Davis Cup-finale en het wordt een geweldige ervaring voor mij. Om de kans te krijgen om meer tijd naast de baan door te brengen met hem, ook op de baan, zal geweldig zijn voor ons team. En ik denk ook voor het hele land omdat we in Spanje spelen. Hopelijk wordt het niet de laatste keer voor hem."
Onduidelijke toekomst
De 38-jarige Nadal heeft sinds de Olympische Spelen in Parijs geen wedstrijd meer gespeeld. Hij meldde zich onlangs ook af voor de Laver Cup, die afgelopen weekend werd gespeeld. De toekomst van de 22-voudig grandslamkampioen is onduidelijk.
De Nederlandse tennissers nemen het op dinsdag 19 november op tegen Spanje. Oranje kan voor de tweede keer ooit de laatste vier halen in het landentoernooi.
De laatste fase van de Davis Cup Finals volgt na de ATP Finals. Voor dat toernooi heeft Alcaraz zich deze week gekwalificeerd, zo maakte de ATP bekend. Jannik Sinner en Alexander Zverev waren al zeker van deelname.