Alcaraz verslaat na bijna 3,5 uur Sinner in finale Beijing

Sport
door anp
woensdag, 02 oktober 2024 om 12:46
anp021024159 1
BEIJING (ANP) - Carlos Alcaraz heeft het ATP-toernooi van Beijing op zijn naam geschreven. De nummer 3 van de wereld deed dat door in de finale de Italiaan Jannik Sinner, de mondiale nummer 1, in drie sets te verslaan: 6-7 (6) 6-4 7-6 (3).
De meeslepende driesetter duurde 3 uur en 21 minuten. Alcaraz maakte het af met een sterke forehand. In de beslissende tiebreak won hij na een 3-0-achterstand zeven punten op een rij.
In de eerste set gaf de sterk gestarte Alcaraz een 5-2-voorsprong uit handen. In de tiebreak liet hij twee setpoints onbenut. Alcaraz had het moeilijk in de tweede set, maar nadat hij bij 4-3 met moeite zijn servicegame naar zich had toegetrokken, nam hij weer het initiatief. Hij plaatste een game later de beslissende break en haalde de set overtuigend binnen. In de derde set gaf hij een break voorsprong uit handen, maar in de beslissende tiebreak herpakte hij zich knap.
Shanghai
Het was de derde ontmoeting van het jaar tussen Alcaraz (21) en Sinner (23) en allemaal werden ze gewonnen door de Spanjaard. Hij heeft nu zeven van de elf onderlinge duels gewonnen.
Alcaraz en Sinner reizen nu af naar Shanghai, waar het enige masterstoernooi van Azië inmiddels is begonnen.