Borussia wil van Sven Mislintat af

Sport
maandag, 05 augustus 2024 om 10:53
anp 504833331
Volgens Duitse media staat Borussia Dortmund op het punt Sven Mislintat, de technisch directeur van de club, te ontslaan. Hij zou eigengereid spelers aankopen en ruzie maken met de trainer. 
Borussia Dortmund bereidt zich in Zwitserland voor op het nieuwe seizoen. Maar in het trainingskamp suddert het. Sven Mislintat, de technisch directeur van de club, zou zijn boekje te buiten zijn gegaan. Dat vinden zijn superieuren niet leuk.
In Nederland herinneren we ons Mislintat door de wijze waarop hij tientallen spelers aan Ajax bond die niet waar bleken wat hij er voor had betaald. Er was ook een geur van corruptie rond zijn opreden.
Bij Ajax werd hij tenslotte ontslagen en bij Borussia weer in genade aangenomen. Mislintat was al van 2006 tot 2017 in dienst van BVB. De voormalige hoofdscout keerde voor het seizoen terug bij BVB als technisch directeur.
Volgens de "Ruhr Nachrichten" gaat het om "machtsgreep en het overschrijden van grenzen op verantwoordelijkheidsgebieden". Volgens een bericht in "Bild" zijn de interne beschuldigingen blijkbaar zo ernstig dat verdere samenwerking ter discussie staat.
Het is niet het eerste probleem in deze personeelskwestie. Acht jaar geleden botste Mislintat zodanig met de toenmalige BVB-trainer Thomas Tuchel dat een vruchtbare samenwerking niet meer mogelijk was.