Bruut geweld tegen Maleisische topvoetballers: Faisal Halim op intensive care na aanval met bijtend zuur

Sport
vrijdag, 10 mei 2024 om 9:05
anp 484069519
Verschillende spelers van de Maleisische voetbalclub Selangor FC uit Shah Alam zijn de afgelopen weken het slachtoffer geworden van zware gewelddadigheden. Faisal Halim, de rechtsbuiten van Selangor en vedette van het Maleisische nationale elftal, ligt momenteel zelfs op de intensive care nadat hij in een winkelcentrum werd overgoten met een bijtend zuur.
Ook zijn teamgenoot Akhyar Rashid moest eraan geloven. Hij raakte gewond toen hij na de training werd overvallen door meerdere personen bij zijn huis. Bij Safiq Rahim – de voormalig aanvoerder van het nationale team, spelend bij Terengganu Football Club – werden de autoruiten ingeslagen, terwijl hij achter het stuur zat. De autoriteiten tasten tot nog toe in het duister over de motieven voor het brute geweld tegen de spelers, schrijft de NOS.
Charity Shield op losse schroeven
Ondertussen weigert Selangor FC de openingswedstrijd van het seizoen te spelen. Vandaag staat namelijk al de zogeheten Charity Shield op het programma met als tegenstander de Malaysia Super League-kampioen Johor Darul Ta'zim.
“Na veel overleg en uitgebreide discussies met diverse partijen heeft de club met tegenzin besloten om niet te spelen”, laat Selangor FC weten in een verklaring. “De veiligheid van het team is van het allergrootste belang en we nemen alle vormen van geweld en bedreigingen serieus.”
'Huur een lijfwacht in'
Voorzitter Hamidin Mohamad Amin van de Maleisische voetbalbond heeft profvoetballers geadviseerd om lijfwachten in te huren. Ook hij zegt geen idee te hebben waar het brute geweld en de golf van bedreigingen vandaan komen. “Dit is nog nooit gebeurd in het bestaan van de Maleisische competitie”, zegt Amin.
Selangor FC heeft op X een verklaring uitgebracht over de situatie. “Stop het geweld. In wat voor vorm dan ook, er is geen plaats voor geweld in onze sport, en niemand verdient het om gewond te raken. Laten we bidden voor het welzijn van Halim en hopen op een snel en volledig herstel.”

𝐒𝐓𝐀𝐍𝐃 𝐖𝐈𝐓𝐇 𝐅𝐀𝐈𝐒𝐀𝐋 𝐇𝐀𝐋𝐈𝐌, 𝐒𝐓𝐎𝐏 𝐓𝐇𝐄 𝐕𝐈𝐎𝐋𝐄𝐍𝐂𝐄 Tiada ruang untuk keganasan dalam sukan yang kita cintai ini. Bola sepak adalah sukan yang menyatukan dan bukan untuk memecahbelahkan kita. Pemain-pemain bola sepak berusaha dan bekerja keras untuk…

Image
Image
3.4K
Reply