Frenkie de Jong valt af, Ian Maatsen gaat alsnog naar EK. Wordt er nóg een vervanger ingevlogen?

Sport
dinsdag, 11 juni 2024 om 10:07
bijgewerkt om dinsdag, 11 juni 2024 om 10:17
anp 500103618
Ian Maatsen is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Frenkie de Jong. De vleugelverdediger van Borussia Dortmund maakte het afgelopen halfjaar furore in de Duitse competitie en de Champions League. Hij zat wel bij de voorselectie van het EK, maar viel uiteindelijk af, tot verrassing van velen. Mogelijk haalt Koeman op de valreep nog een tweede vervanger bij de groep.
Griekse zon
Maatsen lag al languit op een jacht in het Griekse zonnetje te bakken, maar mag nu alsnog zijn koffers gaan pakken voor het eindtoernooi in Duitsland. De Jong viel maandagavond af, omdat hij niet op tijd is hersteld van zijn enkelblessure. Volgens Koeman zou het na tests op maandag drie weken gaan duren, voordat de middenvelder van Barcelona volledig fit zou zijn.
Dortmund verloor de finale van de Champions League met 2-0 van Real Madrid, maar toch werd Maatsen als enige Nederlander opgenomen in het door de UEFA samengestelde elftal van het seizoen van het miljardenbal.
Koopmeiners is vraagteken
De deadline voor de definitieve EK-selecties lag op 7 juni. Spelers die ziek zijn of een blessure hebben, mogen echter alsnog worden vervangen. Het zou daarom zomaar kunnen dat Koeman nog een vervanger oproept, aangezien Teun Koopmeiners maandag in de warming-up tegen IJsland uitviel.