Krajicek is blij dat hij Nadal in actie heeft gezien in Rotterdam

Sport
door anp
donderdag, 10 oktober 2024 om 15:27
anp101024184 1
ROTTERDAM (ANP) - Richard Krajicek is blij dat hij erin is geslaagd Rafael Nadal ooit naar Rotterdam te halen. Dat zei de toernooidirecteur van het ABN AMRO Open na de aankondiging van Nadal (38) dat hij na de Davis Cup Finals in november stopt met tennissen.
"Het is een onvergetelijk moment in onze ABN AMRO Open-historie: Rafael Nadal tegen Andy Murray in de finale van 2009. We zijn verdrietig om hem voorgoed van de baan te zien stappen, maar blij om hem live in Rotterdam te hebben mogen aanschouwen", aldus Krajicek tegen het ANP.
Vijftien jaar geleden verloor Nadal in de finale in drie sets van Murray. Het werd 6-3 4-6 6-0 voor de Schot. Het jaar ervoor speelde de 22-voudig grandslamkampioen uit Spanje ook in Ahoy.
Nadal en Krajicek hebben onderling een goede band. In 2012 was Nadal erbij toen de Richard Krajicek Foundation in Rotterdam een speelplek opende. Hij sloeg toen een balletje met burgemeester Ahmed Aboutaleb. Krajicek at tijdens de deelnames van Nadal ook weleens sushi met de voormalig nummer 1 van de wereld, in het vip-dorp van Ahoy.