Tennisser Kyrgios vindt nieuwe motivatie en plant rentree

Sport
door anp
maandag, 14 oktober 2024 om 7:15
anp141024053 1
MELBOURNE (ANP/AFP) - De Australische tennisser Nick Kyrgios is van plan in december zijn rentree op de tennisbaan te maken. De 29-jarige voormalig finalist van Wimbledon wil meedoen aan de World Tennis League in Abu Dhabi (19-22 december) en in januari de Australian Open spelen, vertelde hij aan het Australische nieuwsplatform Code Sports. Kyrgios heeft door blessureleed de afgelopen twee jaar slechts één partij getennist op de ATP-tour.
Kyrgios hintte al vaker op een pensioen, maar zegt nu dat hij terugkeert met als grote doel het winnen van een grandslamtoernooi. "Dat zal iedereen die aan mij twijfelt de mond snoeren. Het is mijn diepste motivatie", aldus de Australiër, die in zijn carrière een reputatie heeft opgebouwd van een licht ontvlambare speler met uitbarstingen en plotselinge inzinkingen op de baan. "Ik ben geen slechte jongen. Ik val een beetje uit de toon in vergelijking met normale tennissers en daardoor ben ik gebrandmerkt."
Kyrgios won in zijn carrière zeven toernooien en bereikte in 2022 de finale van Wimbledon. "Ik heb vrijwel iedereen verslagen die boven me stond op de wereldranglijst, de finale van een grand slam gehaald, titels veroverd en geld verdiend, dus mijn enige doel is nu het winnen van een grand slam. Nu ook Rafael Nadal zijn afscheid heeft aangekondigd en Novak Djokovic al 37 is, denk ik dat het in onze sport meer open ligt dan ooit."