Toekomst Vitesse aan zijden draadje: Investeerder trekt zich op deadline-dag terug

Sport
dinsdag, 18 juni 2024 om 11:18
anp 498957384
Een nieuw dramatisch hoofdstuk is gisteravond toegevoegd aan de Arnhemse voetbaltragedie. Voor 00:00 uur moest Vitesse een sluitende begroting indienen bij de KNVB met garanties voor de miljoenen euro's schuld die zijn opgebouwd door alle wanbeleid, anders verliezen ze hun licentie en spelen ze volgend jaar geen betaald voetbal meer. En toen haakte opeens één van de twee mogelijke investeerders af.
Na het terugtrekken van de Amerikaanse partij is een sluitende begroting en garantiestelling voor de totale schuld van 19 miljoen euro uit het zicht verdwenen. Een groot gedeelte daarvan, 14,3 miljoen euro, is een lening bij de Amerikaan Coley Parry. Hij wilde de club eerder overnemen, maar kreeg geen toestemming van de KNVB.
Vitesse, dat ook sportief diep is weggezakt, en al jaren in een grotendeels leeg stadion haar geel-zwarte kunstjes vertoont, lijkt haar betaaldvoetballicentie nu te verliezen. Maar dat is nog niet het einde van de club. Ze kunnen nog tegen deze beslissing in beroep gaan bij de KNVB en zelfs nog naar de burgerrechter.
Zo kunnen de Arnhemmers tijd kopen om tot een akkoord te komen met Parry en andere schuldeisers en zo alsnog te voldoen aan de voorwaarden van de KNVB, schrijft de NOS.