Van der Poel wint eerste rit Ronde van Luxemburg

Sport
door anp
woensdag, 18 september 2024 om 15:09
anp180924189 1
LUXEMBURG (ANP) - Mathieu van der Poel heeft de eerste etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Het was een rit over 158 kilometer met start en finish in de hoofdstad. De regerend wereldkampioen van Alpecin-Deceuninck hield in een sprint bergop de Fransman Christophe Laporte en de Deen Andreas Kron ruim achter zich. De Nederlander Bart Lemmen werd vierde.
De Nederlander Pepijn Reinderink had samen met zijn medevluchters, de Luxemburger Alexandre Kess en de Italiaan Mattia Bais, op 25 kilometer voor de finish nog een voorsprong van meer dan twee minuten op het peloton. Reinderink veroverde nog wat punten voor de bergtrui voordat hij 8 kilometer voor de finish als laatste werd ingehaald door het peloton.
De Ronde van Luxemburg geldt voor een aantal renners als de laatste voorbereiding op het WK. Onder anderen Laporte, de Zwitser Marc Hirschi en natuurlijk Van der Poel zijn gestart. De Nederlander, die zijn wereldtitel over ruim een week verdedigt in Zürich, zag nog voor de start twee ploeggenoten wegvallen wegens ziekte.