Verkenning openwaterzwemmers in Seine geschrapt

Sport
door anp
dinsdag, 06 augustus 2024 om 10:53
anp060824076 1
PARIJS (ANP) - De verkenning voor het openwaterzwemmen in de rivier de Seine die voor dinsdag stond gepland, is afgelast. De organisatie van de Olympische Spelen in Parijs gaf geen reden voor het schrappen, maar eerder werden verkenningen voor de triatleten al geschrapt omdat de waterkwaliteit in de rivier te slecht was.
"Na het dagelijkse overleg tussen de stad Parijs, de organisatie van Paris 2024 en de mondiale zwembond World Aquatics is besloten dat de verkenning die zou plaatsvinden op 6 augustus niet doorgaat", aldus de zwembond. World Aquatics liet weten dat er later dinsdag meer informatie volgt. Een overleg met de coaches gaat door zoals gepland.
De gemengde estafette van de triatlon ging maandag volgens planning door. De verkenning voor die wedstrijd werd in de twee dagen ervoor ook afgelast. De wedstrijden staan gepland voor donderdag (vrouwen) en vrijdag (mannen).
De waterkwaliteit van de Seine is tijdens de Spelen in Parijs een aanhoudende bron van zorg, ondanks tal van maatregelen die de stad heeft genomen om het water schoner te krijgen. Zo is er onder meer een zuiveringscentrale geopend bij de rivier de Marne, die ten oosten van Parijs in de Seine stroomt. De Franse autoriteiten hebben ongeveer 1,4 miljard euro uitgegeven aan het verbeteren van rioolwaterzuivering en regenwatervoorzieningen rond Parijs.