Sport
door anp
zondag, 13 oktober 2024 om 12:34
anp131024072 1
ROTTERDAM (ANP) - De voetbalsters van FC Utrecht zijn ook na drie speelronden medekoploper in de Eredivisie. De ploeg van coach Linda Helbling won in Rotterdam met 3-0 van Feyenoord en heeft net als Ajax de maximale score van 9 punten.
De doelpunten op Varkenoord vielen na de rust. Lena Mahieu opende namens FC Utrecht de score in de 48e minuut. Na ruim een uur tikte Dieke van Straten van dichtbij de 2-0 binnen. In de slotminuut bepaalde Tami Groenendijk met een rake kopbal de eindstand op 3-0 voor de bezoekers, die dit seizoen nog geen tegengoal incasseerden.
Ajax had zaterdag al met 5-1 gewonnen van Fortuna Sittard. Landskampioen FC Twente verspeelde opnieuw punten door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Excelsior. De ploeg die het donderdag in de Champions League opneemt tegen Chelsea staat slechts vierde.