Wordt je iPhone bespioneerd? De signalen die je zouden moeten waarschuwen

Tech, AI, auto
zondag, 25 juni 2023 om 7:48
176545541 m normal none
Denk je dat je iPhone bespioneerd wordt? Wil je dit tot op de bodem uitzoeken? Hier zijn enkele tips om verdachte activiteiten te herkennen:en duiden.
Er zijn verschillende signalen die kunnen wijzen op het feit dat er spyware op uw smartphone is geïnstalleerd en dat uw apparaat mogelijk wordt gecontroleerd. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende signalen:
- Plotselinge afname van de batterijduur: Als uw batterijduur zonder aanwijsbare reden afneemt, kan dit te wijten zijn aan een schadelijke toepassing die op de achtergrond wordt uitgevoerd.
- Overmatig datagebruik: Gebruikt u meer data dan normaal? Spionage-apps zijn zeer gegevensintensief omdat ze regelmatig informatie naar een server overbrengen.rden.
- Oververhitting van het apparaat: Als uw smartphone ongewoon warm wordt, kan dit duiden op de aanwezigheid van spyware die op de achtergrond actief blijft.
Sommige apps verschijnen op uw telefoon zonder dat u ze hebt gedownload. Dit kan wantrouwen opwekken..
Mogelijke aanwezigheid van spyware kan blijken uit vreemd schermgedrag, zoals knipperende en willekeurig afsluitende apps.
Als u denkt dat uw iPhone geïnfecteerd is, volgt u deze stappen om te controleren op spyware en deze te verwijderen:
Controleren van geïnstalleerde apps. u een onbekende app vindt, verwijdert u deze onmiddellijk.
Controleer of er verdachte configuratieprofielen op uw iPhone zijn geïnstalleerd door naar Instellingen > Algemeen > Profielen te gaan. Verwijder alle profielen die u niet herkent om uw apparaat veilig te houden.
iPhone-instellingen resettenAls u na het controleren van apps en profielen nog steeds twijfelt, kunt u proberen alle instellingen te resetten. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Je iPhone keert terug naar de standaard fabrieksinstellingen, zonder dat dit invloed heeft op je persoonlijke gegevens.
Als u geen andere optie meer heeft, kunt u uw iPhone herstellen vanaf een eerder gemaakte back-up. Dit zal alle huidige gegevens en apps van uw telefoon verwijderen, inclusief eventuele spyware die mogelijk aanwezig is.
Bron(nen): Tagtik