Nog even en de Uggs gaan het straatbeeld weer domineren. Eerst waren ze het signaal in de PC en in Wassenaar dat je geld had en goede smaak. Nu draagt iedereen ze die ze kan betalen.Want ze zijn duur, maar dan krijg je ook wat. De typische Australische laarzen, gevoerd met schapenbont, zoals ze op het platteland van Australië al heel lang worden gemaakt en gedragen. Helaas, valse romantiek. Op de doos staat weliswaar UGGS Australia, en onder die naam is er vorig jaar voor meer dan 700 miljoen verkocht, maar eigenlijk is UGGS gewoon een buitengewoon marketing succes van een Amerikaanse firma, Deckers, die in 1995 het merk UGGS opkocht. Het merk, want in Australië maakten talloze fabriekjes en werkplaatsen Uggs, laarzen van schaapsleer en wol, die hun naam hadden te danken aan het woord uggly (lelijk), maar die plaatselijk toch een succes waren omdat ze comfortabel en warm waren. En bovendien een goede bijverdienste vormden voor schapenhouders, die er ook nog wat laarzen bijmaakten.
Maar die romantiek heeft Deckers – ook het bedrijf achter de TEVA-sandaal – met zeer harde hand uitgeroeid. Het merk UGGS is van Deckers en iedereen die daarop inbreuk maakt, eindigt bij de rechter.
En zo is een Australisch merk wereldberoemd geworden en is een complete Australische huisindustrie met de grond gelijk gemaakt.
Dus wie nog romantische gedachten had bij zijn peperdure laarzen: niet doen. U loopt in een marketingconcept, niet in een laars
Bron(nen): Wall Street Journal