Ook al kun je nog zo goed kokkerellen... je bent geen professionele kok, dus een foutje is zo gemaakt. We sommen acht dingen op die nogal eens mis gaan in de keuken, en die heel simpel zijn te voorkomen.
Pasta
Als je pasta afspoelt met koud
water, verwijder je het zetmeel. Hierdoor wordt de
smaak minder en zal de saus niet goed binden.
Niet alles in de koelkast
Tomaten, aardappelen, uien, knoflook en bananen kun je beter niet in de koelkast stoppen. Ze verliezen hun smaak omdat ze vocht opnemen, of ze worden niet zo goed rijp.
Snijden
Je hebt meer controle over hoe je snijdt als je de bovenkant van het mes ook vasthoudt. Grijp dus niet alleen het handvat vast.
Noten
Noten komen vaak in grote verpakkingen. Door ze in te vriezen gaan ze maanden langer mee.
Bakboter
Je kunt het papier van de bakboter nog minstens één keer gebruiken om een pan in te vetten. Gooi je pakje dus niet te snel weg.
Zoutgehalte
Als je soep te zout is, kun je er aardappels aan toevoegen. Daarnaast kun je het vocht van vlees, vis of groenten bij de saus gooien om het zoutgehalte naar beneden te brengen.
Bakpapier
Wat je ook in de oven stopt, gebruik altijd bakpapier. Je weet dan zeker dat je niet met aangekoekte brownies of verbrokkelde koekjes blijft zitten.
Vuur
Als je iets aan de kook wilt brengen, zet je het vuur meestal heel hoog. Maar als het eenmaal kookt, kun je het prima een paar standjes lager zetten.