Geen trek in een frikandel of kroket,
maar juist in smeuïge chocolade? Sinds kort is het mogelijk om verse
bonbons uit de muur te trekken bij de automatiek van chocolatier De
Bonte Koe in Den Haag. Dag en nacht liggen ze vers op je te wachten
achter het raampje, en het concept blijkt een groot succes.
Zoete inval
“De chocolade-automatiek loopt als
een trein. Vooral in de avond en nacht moet ik continu bijvullen”,
vertelt Connor Klein, die samen met zijn zus Amy vijf chocolatiers
runt in Schiedam, Den Haag en Rotterdam,
aan De Telegraaf. “Mijn
broer Connor en ik stonden een keer bij de automatiek van de Febo en
toen riep hij ’die moeten wij ook hebben, maar dan met chocolade’”,
zegt eigenaresse Amy Klein.
QR-code en pinnen
Voor een zacht prijsje konden ze een
oude automatiek van de Febo overnemen. “De warmte-elementen zijn
eruit gehaald en in plaats van munten kun je met je pinpas betalen.
Door de QR-code te scannen zie je wat erin zit.” Het tweetal nam
het familiebedrijf drie jaar geleden over van hun moeder en oom. “We
bestaan al ruim dertig jaar”, aldus Amy.
Bouchées
Vooral de zogenaamde Bouchées gaan als
de brandweer. “Een bouchée is een grote bonbon: letterlijk een
mond vol”, legt Amy uit. In de avond en nacht zijn de lekkernijen
bijna niet aan te slepen. “Gelukkig woont mijn broer boven de
zaak.”
Geen vakantie
“Ik houd via de winkelruit aan de
overkant de drukte in de gaten en loop continu naar beneden om
bonbons bij te vullen”, vertelt Connor, die altijd de nachtdienst
draait. “Voorlopig even niet op vakantie, maar dat geeft niets. Ik
vind het hartstikke leuk.”
’Hier geen kroket en frikadel, maar
chocolade dat dan weer wel’
Het assortiment wisselt. “Rond
Sinterklaas liggen er natuurlijk chocolade- en kruidnotenletters in”,
zegt Connor. “En chocoladeharten voor Moederdag. Het assortiment
wisselt regelmatig. Eerst kon je één bonbon uit de muur trekken,
maar het ging zo hard. Nu kun je ook meerdere in een keer kopen.”