Belgie boos. Actrice Sarah Van Geel zei in het TV-prgamma 'De Laatste Show' graag een stukje ponyvlees te eten. "Ik eet graag een goed stukje vlees en dat mag wel eens een pony zijn", liet Van Geel zich ontvallen. "Een pony opeten? Fascistoïde", klonk het daarop luid bij Jan Mulder, want die vertoont (tegen betaling) zijn kunsten ook over de grens. Een krant van De Persgroep, schrijft Vandaag Belgie, ging op onderzoek en ontdekte dat er slechts één restaurant in Vlaanderen is dat ponyvlees verkoopt. "Aanvankelijk verkocht het voor geen meter. Het vlees stond als pony op de menukaart en dat bleek voor de meeste klanten een te hoge psychologische drempel. Tot een van de weinige klanten die het wel had aangedurfd ons de naamsverandering 'grasbuikje' influisterde, omdat de buik van een pony door zijn korte pootjes vaak in het gras hangt. Sindsdien is het een van de populairste gerechten hier. Het is de perfecte kruising tussen de entrecote van een rund en de filet van een paard. Niet zo pezig als het eerste en met meer beet dan het tweede. Ook de smaak is net iets krachtiger. Maar wie rund lust, lust pony. Iedereen eet intussen lam en kalf, terwijl dat ook schattige diertjes zijn. Waarom dan geen pony?", zegt Marina Francken van restaurant Piétrain in Antwerpen.
Bron: Vandaag Belgie